Foto's

Tonijn lossen in Italy

Tonijn werd meestal los gestort in het ruim.  Na het lossen van de tonijn altijd problemen met de lens putten ivm schubben en vet.

Mijn monster boekje

Pasfoto op wal pas  uruguay 

Neptunis 🔱 komt de groentjes " dopen " nadat ze voor het eerst de evenaar oversteken

De " arctic" werd met een extra sectie verlengd op de scheepswerf boele bolnes. Ik was al een tijd aan boord voordat we naar de werf gingen.  Iedereen aan boord ging met verlof behalve een portugese matroos en ik moesten op het schip blijven. Het was een bijzondere ervaring op de werf.  De sfeer was niet best , want de werf was op het randje van faillissement.  Na de verlenging heb ik nog een paar maanden gevaren. Het was de langste vaartijd tot nu toe nl 9 maanden op èèn schip.

Wie appels vaart wie appels eet.   We hadden vaak 1e klas vlees uit argentiniè in het ruim bestemd voor europa.  Dusss genoeg reden om af en toe een vleeskeuring toe te passen op de lading  dmv een BBQ.  

                       Kok derek heeft een verse pinacolada gemaakt 🍸

Vissen met de kano op de rivier ( nigeria)

Ontmoetting midden op de oceaan met de "oceanic"    we hebben midden op zee proviand uitgewisseld.

                                     Haven sleepboot  " dolphin mira"  te Port Harcourt.

                                                               Ruim vol met aardappels

Tonijn laden in Kaapstad

                                                Belangrijke proviand 🍺

                                    De loods komt aan boord.

Vis ruilen voor bier en sigaretten met een spaanse trawler. Manuel de 3e machinist maakt de net gevangen vis schoon.

                                           Onderweg met een volle bak makrelen.

Ex vlaardingen trawlers in de haven van Necochea Argentinië

Overzicht van de reizen van alle seatrade schepen 1985

   ( roepnamen van de schepen kloppen niet in dit overzicht)

                                                    Turbo blower spoelen.